10 goede redenen

Tekenles, hoezo dan?

De toekomst heeft creatieve mensen nodig. Mensen die oplossingsgericht werken, die moedig leren van hun fouten en risicovolle keuzes durven te maken. Daarnaast bevorderen creatieve vakken een gezonde, empathische instelling. Dit is van groot belang, juist in een steeds technischer en digitalere wereld.

Game ontwikkelaars, DJ’s, stedenbouwkundigen, architecten, uitvinders van onvoorstelbare toekomsten, complexe corporate vraagstukken, klimaatverandering, duurzaamheid en circulaire energie, fusies en internationale cultuur verschillen … Er is creatieve talentontwikkeling nodig op alle fronten.

Download de tien supergoede redenen om je kind tekenles te laten volgen. En lukt of wil je dat niet, vraag dan minstens school om meer aandacht voor creatieve vakken als tekenen, schilderen, kleien, dansen, zingen, toneelspelen en musiceren. En dan niet als ondergeschoven bijvak voor de lol, maar echt als serieus vak waar kinderen met kennis en aandacht les in krijgen.

En misschien wel het allerbelangrijkste voordeel van creatieve talentontwikkeling? Je kind leert zichzelf, zijn voorkeuren en leerpunten kennen en leert zichzelf en zijn keuzes te vertrouwen. 

 

 

Pin It on Pinterest