De kunsthoek

Elk persoon of familielid benadert ‘kunst’ en creativiteit anders. Ontwikkel je eigen visie op kunstrijk leven. Deze site geeft je al een zetje in de creatieve richting.

Een kunsthoek in huis is heerlijk voor kinderen (en dus voor jou). Het ene kind komt er tot rust en focus, het andere raakt enthousiast en heeft ineens de wildste plannen. Kunst, wat kleuren of knippen en rustige muziek zijn een goede overgang na een drukke schooldag. Op school wordt er vooral verteld hoe en wat te denken en minder om zich van alles af te vragen over het hoe en waarom.

Thuis in de kunsthoek kan je hier de ruimte voor geven: het zelf ontdekken en uitproberen. Het helpt om emoties te verwerken en laat je kind als het ware landen in zichzelf. 

Zorg voor een speciaal hoekje in huis, met wat vakjes en bakje waar je kind makkelijk zelf bij kan. Een mandje waar van alles in zit (en mee naar buiten kan worden genomen) werkt uitnodigend. Met kleurrijk materiaal en verschillende kleuren papier vindt een kind gauw plezier. Wissel af en toe van spullen.

Klik hier voor een lijst met basismaterialen.

Het is mooi creatieve doeners en kritische denkers op te voeden. Kunst maken opent de geest van je kind en leidt het op weg naar een volwassene die kan nadenken en zelf opties kan creeeren.  

– het traint hersenen alternatieven te vinden

– keuzes te maken

– problemen op te lossen

– antwoorden uit te proberen

– nieuwe wegen te vinden 

Basismaterialen voor in de kunsthoek vind je hier.

Onderwijzers, neurologen, kinderen zelf, kunstenaar, trainers, coaches, therapeuten … allemaal bevestigen ze het belang van kunst maken om verschillende redenen. Dus maak vandaag nog die gezellige hoek.

Aan het begin van elke vakantie ga ik zelf altijd weer door alle spullen heen, gaat iets ouds weg en komt er iets anders of nieuws bij.

Veel plezier. En maak af en toe eens iets samen!

 (Wil je mijn favoriete materialen zien? Klik dan naar deze post

Oh ja! –> Gaat je kind na de vakantie naar groep 8 of de middelbare? Bekijk hier de speciale kindercursus 12 tekentrucs die je moet kennen voordat je naar de middelbare gaat. 12 vrolijke, leerzame lessen in je inbox met link naar uitleg en video. Voor een superprijs.

 

Pin It on Pinterest