Het Museum… Drama of Inspiratie? Stel je deze uitjes uit, omdat je het al heet krijgt bij de gedachte? Rennende kinderen, sssst ssst roepen, sjouwen met tassen en jassen, en oh ja, kind kwijt, te kleine lettertjes bij de kunst en trouwens, toch geen tijd om alles te lezen.

En tja, de helft alweer vergeten als je buiten bent?

In één zin genoeg redenen om het museum als activiteit met kinderen te skippen. En dat is jammer. Maar nu is er deze checklist. Vink hem af en je dag kan niet meer stuk!

Het maakt voorbereiding en bezoek luchtig en makkelijk.

Pro Tip: blijf niet langer dan 55 minuten in het museum. Zonde van je geld? Nee, want een vrolijk, kort en inspirerend bezoek is waardevoller dan een bezoek waar je alles uitperst en kapot van thuiskomt. Een overzicht met musea die extra geschikt zijn voor families, vind je hier.

Download voor een relaxed familie dagje de gratis museum checklist.

Zie je het nog steeds niet zitten? Kies dan eens voor een digitaal museum bezoek en maak een virtuele rondgang.

Museum jaarkaart

Een museumjaarkaart op zak is handig, omdat je zo zeker weet dat je bij de meeste musea naar binnen kunt. De kaart kost voor kinderen € 32,45 en voor volwassenen € 64,90 per jaar. Loop vaker eens spontaan ergens naar binnen: Kijk met aandacht naar een paar dingen, verwonder je en ga weer weg.  Fijne dag!

Museumjaarkaart

 

Pin It on Pinterest