Wie geeft er les?

Hoi. Je bent vast nieuw hier.

Als je verder leest, weet je iets meer. Mijn naam is Margaret.

Zomer 2018: Vrolijke, blijde, ontspannen gezichten. Overal! Zo fijn! Maandenlang! Spontaan besluit ik ’t idee waar ik al lang mee rondloop werkelijkheid te maken: een rondreizende studio: l’ Atelier des Idées.

’t Doel? Happy schilder-events organiseren, waar je ontspant, lacht en ontdekt tegelijk. Relaxed en gezellig, een sfeer als in die zomer, die altijd mag terugkomen.

Waar en hoe dan? Ik organiseer deze Paint Parties op locatie. Bij je thuis, op een mooie locatie of op ’n kantoor. Het zijn schilder workshops die eenvoudig te volgen zijn voor beginners en leuk zijn voor gevorderden. De events zijn eenmalig, dus je zit niet vast aan een lange cursus. Het is een relaxed uitje voor als je zin hebt in een ander soort vermaak. Het gaat om de lol en het plezier. En intussen lukt ’t iedereen trots met een eigen kunstwerk weer naar huis te gaan.

“In zo’n feestje heeft toch iedereen wel ‘es zin?” 

Zo gedacht, zo gezegd, zo gedaan.

Winter 2019: En nu ben jij hier op m’n site. Te gek! Kijk rustig even verder.

Margaret 

Verbaasd vragen bekenden:

``Hoezo ga je dìt nou doen?``

Het antwoord is altijd: "Ik volg gewoon m'n hart!"

Met een hoofd en atelier vol ideeën hoop ik dat jij en anderen inspiratie opdoen, alleen of samen met familie, vrienden en kennissen.

Denk je dat je niet kunt tekenen? Is schilderen eigenlijk niks voor je?
Ben je bang dat je de enige bent die met een lelijk werk de deur uitgaat? No worries.

Dankzij stap voor stap begeleiding maak je iets bijzonders. Verbaasd en blij tegelijk werk je aan je eigen schilderij. Het voelt zo goed! En dat is zo leuk om te ontdekken.

"Dit moeten veel meer mensen weten!"

Al kleuren mengend, schilderend, mijmerend kom je dicht in de buurt van de drie grote idealen van de mensheid:
Het ware, het schone en het goede. Te vinden in klein geluk.

l'Atelier des Idées organiseert events en cursussen waar dat kleine geluk en plezier hebben mogelijk is. Niet hoogdravend, zweverig of geforceerd, gewoon simpel, vrolijk en enthousiast.

Ik zal je met een lach en een glimlach verwelkomen. En ik hoop dat jij met een lach en een glimlach weer naar huis gaat.

Wat kan ik voor je betekenen?

 • Paint Parties (bij je thuis, op locatie, voor bedrijven)
 • Art Classes (kinderen, tieners, volwassenen)
 • Kunst Educatie (school service)

Voel je wel eens dat…

 • Je de hele wereld aan kan? Vastbesloten om alles uit het leven te halen en de volgende dag zie je jezelf als nummer net als alle anderen en weet je eigenlijk niet eens wat je wil?
 • Je de meest enthousiaste plannen hebt en dan iemand tegenkomt die zegt: Wat? Jij creatief? Je hebt twee linkerhanden!
 • Je duizend ideeën hebt om voor jezelf te doen: sporten, dansen, uitgaan, edelsmeden, yoga-en, Spaans leren, foto albums maken, reizen? Maar je draait rondjes om jezelf en verplaatst alles van to do list naar bucket list en weer terug?
 • Je nu echt iets aan ‘self-care’ wil doen, maar je hebt geen flauw idee wat het beste voor je is?
 • Je ‘t niet ziet zitten, en dan ineens weer wel, maar baalt van je eigen besluiteloosheid?  
 • Je meer betekenis wil geven aan alles wat je doet?
 • Je alles eigenlijk geweldig vindt, maar overweldigd bent door de hoeveelheid mogelijkheden die het leven je biedt? Of teleurgesteld door wat het leven je niet biedt?
 • Je denkt hierin de enige te zijn, omdat je hier niet zo gauw over praat met ‘n ander?

Zo ja, da’s normaal!

Wat doe je met ’n idee?   
Je ideeën omzetten in daden, woorden of beelden is nu eenmaal best lastig. Soms loop je alleen rond met je gedachten, bang misschien zelfs dat je ideeën bizar zijn, duwen hoogte- en dieptepunten ’t idee vooruit of juist weer weg… Je hebt geen idee (!) wat morgen in petto heeft, maar intussen weet je dat je heel wat in je mars hebt. Op welke moment ga jij iets met je ideeën doen?

Laten we lachend onze ideeën koesteren, uit proberen, onderzoeken, delen, bijschaven, en wie weet realiseren.

Jouw ideeën krijgen ruim baan op ’n Paint Party. Daar borrelen ze naar boven. Paint Parties zijn in mijn ogen niet hèt beste idee om eens een leuk avondje uit te hebben (ja, tuurlijk, dat ook wel, maar ik weet heus wel dat er veel goede alternatieven voor ’n avond uit zijn).

Paint Parties zijn een steengoed middel om je ideeën ruim baan te geven.
Raak geïnspireerd!

“Art can change the world, because it can change people.”
KNIFE

Kortom, van mijn idee naar jouw idee  

l’ Atelier des Idées ben ik begonnen met ‘t wat vreemde idee schilderen te democratiseren.

De Paint Parties die ik organiseer zijn laagdrempelig. Met stap voor stap instructie en aansprekende ontwerpen help ik je een uniek kunstwerk te maken. Plezier en eenvoudige tips maken je bewust van je talent. Ik hoop je ’t vertrouwen te geven in je eigen creativiteit èn je kijk op kunst.

Boek eens een Paint Party . En ontdek hoe verbindend het werkt als je in een groep van niets, iets maakt.

De Party Planner toont de geplande Paint Parties waar je je voor kunt inschrijven. Voor privé feesten of bedrijfsuitjes kun je in overleg een ontwerp uitkiezen.

Je geniet van de voorpret, daarna van de ontmoeting met anderen en natuurlijk het maken van je werk en uiteindelijk van je eigen schilderij aan de muur!